FLYE1389 – REN TURGLEDE

I en verden der forbruk og klimautslipp er alt for høye, vil vi gjerne gjøre fjellturen lettere å bære – både for deg, miljøet og kloden. Derfor tar vi stadig nye grep for å minske vårt og ditt miljø- og klimaavtrykk. Vi kaller det Ren turglede! 

Lokal mat og drikke

Måltidene på Flye1389 skal være en opplevelse på lik linje med naturen og turene du besøker oss for. Derfor bruker vi lokale og økologiske råvarer så ofte vi kan, og kjøper kun inn fra norske leverandører. Les mer om vårt matkonsept.

Plastfri fjelltur

Plast har blitt et enormt problem for dyr og mennesker. Som gjest hos oss genererer du ikke plastavfall fra emballasje på forbruksmateriell, engangsprodukter eller avfallshåndtering.

Hvorfor eie når du kan leie?​​​​​​​

Mange har boden full av turutstyr de sjelden bruker. Dette er verken bra for miljøet eller for lommeboka. Hva med heller å leie av oss? Vi samarbeider med Gjendesheim om utleie av sykler,  randonneeutstyr, fjellski med mer. Se hele tilbudet og ta kontakt.

Lad batteriene 

Generasjoner av fjellvandrere har ladet batteriene ved Gjende og Valdresflye. Nå kan du også lade elbilen din når du er på besøk hos oss.

Null PR utenlands

Mens verdens klimautslipp må kuttes kraftig, satser norsk reiseliv massivt på markesføring av norgesferier på motsatt side av en kokende klode. Vi nøyer oss med markedsføring i Norden.

Reis grønt til oss

En drøy time unna oss ligger trafikk-knutepunktet Otta – med direktetog fra Oslo, Trondheim og Åndalsnes. I sesongen kan du ta både ekspressbuss rett fra byen og lokalbuss fra togstasjonen på Otta. Les mer på 

Lokale guider

Vi samarbeider med mange lokale reiselivsoperatører, som miljøfyrtårn-sertifiserte Gjendeguiden. Så du får opplevelser og kunnskap å leve ekstra lenge på!

Lei turbekledning

Jo flere år ei jakke, bukse eller en ryggsekk er i bruk før utstyret blir erstattes av et nytt, jo mindre blir produktets økologiske fotavtrykk. I samarbeid med Bergans leier vi ut fjelljakker, bukser, varme gensere og ryggsekker av høy kvalitet. Se tilbudet.

Null flaskevann

I en verden der vannressursene er knappe og klimautslippene alt for høye ønsker ikke Gjendesheim å selge flaskevann – vi selger deg heller ei vannflaske med pant. Fylle gjør du i fjellbekken eller springen.