Lokalmat med innsikt og utsikt

Hallvard Helleland i Lom produserer kjøtt av ypperste klasse og er en av våre lokale leverandører.
Hallvard Helleland i Lom produserer kjøtt av ypperste klasse og er en av våre lokale leverandører. Foto: Kristoffer Mæle Thuestad

Måltidene på Flye1389 skal være en opplevelse på lik linje med naturen og turene du besøker oss for. Derfor bruker vi lokale og økologiske sesongvarer så ofte vi kan, og kjøper kun inn fra norske leverandører.

Vi tilbyr: 

Kafé 

Hver dag, fra 10-18 

Gudbrandsdalen og Valdres er begge matfat som byr på mye spennende lokalmat. Flye1389 vil by på smakebiter av nær ureist kjøtt, bakst og drikke. 

Vi kaller det mat med utsikt og innsikt.

Gourmetkvelder

Spesielle arrangementer, fra 18 og utover 

Flye1389 vil invitere dyktige kjøkkensjefer til å tilberede sesongens lokale råvarer. Vi vil tilby flere retters middager og god drikke, for grupper på inntil 26 personer, tilpasset kveldens tema. Med utsikt fra Norges tak, garanterer vi en stor opplevelse. 

Vi kan hjelpe til med transport til og fra nære overnattingssteder. 

Nysgjerrig? Ta kontakt for mer info, eller se hva vi har å tilby under arrangement

Private lag

Spesielle arrangementer, når det passer deg

Unik arkitektur i storslått fjellheim gjør Flye1389 til et svært spesielt og stemningsfullt selskapslokale. Planlegger du konfirmasjon, jubileum, seminar, bedriftsutflukt eller vennetur i 2020?

Vi skreddersyr en pakke med mat og aktiviteter til dere.

Våre lokale produsenter:

Flye1389 ønsker å servere deg måltider basert på tradisjoner, kultur og råvarer som omgir oss i fjellheimen. Gjennom et tett samarbeid med en rekke lokale og økologiske matprodusenter byr vi på smaken av det lokale, rene og ekte.

Lokalt kjøtt 

På Flye1389 kan du spise kjøtt med god samvittighet. Her får du gressfôra kjøttfe og rein, frittgående fjellgris, sau og lam, som har vært på fjellbeite hele sommeren. Saftigere kjøtt skal du lete lenge etter.

Vi får kjøtt fra Jotunmat, Snerle gard, Nerøygarden,  Sveen gard, Valbjør gard og Gudbrandsdalsmat.

Gode, grønne saker

Det skal være like høy kvalitet på garnityren som på kjøttet eller fisken. Hos oss får du mandlepoteter det går gjetord om og økologiske grønnsaker, urter og bær dyrket fram med stor kjærlighet. Spør oss om vegetarretter.

Vi serverer grønnsaker, urter og bær fra blant andre Sve Gard, Rå saker og Norgard Aukrust. 

Brygg fra fjellheimen

Nord-Gudbrandsdalen har lange tradisjoner med ølbrygging. Det beste kornet ble brukt til brygginga, og det lå mye prestisje i å servere godt øl. «Gjev Vårherre sol, ska’ oss sjølve skaffe væte», lyder et lokalt ordtak.

Hos oss får du smake øl fra Små Vesen, Hubertus bryggeri og Lom bryggeri.

Vill meny

Bestyrer Marius Haugaløkken er en av mange ivrige jegere i Vågå og Jotunheimen. Storvilt og fisk fra øverste hylle havner gjerne på middagsbordet på Flye1389. Og vi kan love; du får ikke oppdrettsfisk hos oss. Mer kortreist mat får en ikke. 

Fjellheimens eget kjøtt og fisk er det beste du får på tallerkenen i år.

Ost og andre godsaker

Gode naboer deler heldigvis på gledene, så vi kan lage mat med håndverksost, rømme, smør og allskens ureiste godbiter levert fra moderne ysterier som bygger på lange tradisjoner. Dette blir det kvalitet av – og en skikkelig smak av det beste fjell-Norge har å by på!

Blant våre leverandører er Brimi Sæter, Nordigard Ramstad og Gudbrandsdalsmat.

Ren mat – ren turglede

Lokalmatsatsningen vår er en del av konseptet Ren turglede som vi deler med Gjendesheim turisthytte. Vårt mål er å gjøre fjellturen lettere å bære – både for deg, miljøet og kloden. Med kortreist, økologisk lokalmat bidrar du til å minske miljø- og klimaavtrykket, samtidig har du kanskje aldri spist bedre!

Les mer om Ren turglede